Издадени са три заповеди за премахване на незаконните строежи, част от

...
Издадени са три заповеди за премахване на незаконните строежи, част от
Коментари Харесай

Събарят незаконни постройки към вилата на Божков на Витоша

Издадени са три заповеди за унищожаване на противозаконните градежи, част от вила " Аглика " на обвинения предприемач Васил Божков в Природен парк " Витоша ", оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Става дума за „ двуетажна офисна постройка, с гараж, хранилища и два навеса “, „ едноетажна постройка с прилежаща тераса и непълен полуподземен гараж - оранжерия “ и „ Едноетажен склад “.

В резултат на осъществените инспекции на място и по документи от страна на дирекция „ Общински строителен надзор “ на Столична община е открито, че изброените здания са построени без утвърдени капиталови планове и без позволение за градеж, както в противоречие с предвижданията на Плана за ръководство на Природен парк „ Витоша “ и профилирания обстоен организационен проект.

Определен е 14-дневен период за доброволното осъществяване на заповедите за събаряне от влизането им в действие. Преди осъществяването на строително-монтажните работи по премахването на градежите, същото комерсиално сдружение, собственик на вилата, е длъжно да внесе  в регион „ Витоша “ проект за ръководство за строителните боклуци и проект за сигурност и здраве за съблюдаване на нормативните условия за съответната дейност и нормите за сигурност.

Продължават инспекциите от ДНСК и Столична община по отношение на противозаконни градежи в частни резиденции и други парцели в Природен парк „ Витоша “ от страната на хижа „ Алеко “, оповестяват още от прокуратурата.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР